Dapatkan berita-berita terkini dan kisah-kisah menarik semasa di dalam dan luar negara hanya di borak-kedai-kopi.blogspot.com : For News in English please visit our Google+ page at https://plus.google.com/+BorakKedaiKopiBlogspot1

Friday, October 31, 2014

James Bond Jeans Bom


Jeans disangka bom
Anggota Unit Pemusnah Bom sedang membuat pemeriksaan

Kuala Lumpur: Beg disangkakan bom jangka sebaliknya hanyalah berisi gumpalan baju dan seluar jean sebaik dimusnahkan Unit Pemusnah Bom Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Kuala Lumpur malam tadi.


Beg mencurigakan itu ditemui pekerja sebuah bank berhampiran pintu masuk pusat kewangan itu di Jalan Medan Tuanku di sini, awal pagi semalam.

Difahamkan beg setinggi 0.6 meter itu dipercayai ditinggalkan seorang individu sebelum ia disyaki mengandungi bahan berbahaya.

Susulan itu pihak polis meletupkan beg itu sebanyak dua kali di lokasi berhampiran pada jam 7.40 malam tadi.

Ketua Polis Daerah Dang Wangi Asisten Komisioner Zainol Samah berkata, beg itu disahkan tidak mengandungi sebarang bom atau bahan yang boleh membahayakan nyawa.

“Selepas dibuka, beg itu hanya mengandungi baju dan seluar jean. Setakat ini belum dapat dipastikan motif beg itu ditinggalkan di lokasi kejadian.

“Menurut pekerja bank, beg itu ditinggalkan pada awal pagi dan mereka hanya melaporkan kepada polis pada jam 4 petang,” katanya.

Menurutnya, polis akan meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) untuk mengenal pasti individu yang meninggalkan beg berkenaan.
0 comments: